Natasja

St

storm-beeldmerk2

rm

Niet alleen de buitenkant van een boek moet er aantrekkelijk uitzien, maar de binnenkant is net zo belangrijk. Immers spendeert jouw lezer meer tijd aan het lezen van de pagina’s tussen de omslag. Het is belangrijk dat je de doelgroep goed voor ogen hebt, zodat ik als zetter de pagina’s kan opmaken in de stijl die gewenst is bij jouw lezerspubliek. Zo is het voor de romanlezer prettig dat een pagina rust uitstraalt. Bij kinderboeken en young adults dient er weer op andere dingen gelet te worden. Natuurlijk staat het leesplezier op de eerste plaats, maar illustraties aan het begin van een hoofdstuk of passend lettertype en corps (lettergrootte) is voor deze doelgroep niet onbekend. Evenals conversaties in de vorm van WhatsApp’jes, e-mails en smileys of andere afwijkende uitingen, zoals brieven en krantenberichten. Kookboeken hebben vaak prachtige culinaire foto’s vergezeld met een smakelijke look & feel door de inspirerende kleuren en rijke typografie. Zo is er voor elk genre wel iets dat typerend is in de paginaopmaak.

Als zetter zorg ik dat er geen oneffenheden in de tekst sluipen, zoals foutieve afbrekingen, verkeerde alinea’s of een hoerenjong (uitregel). Regels mogen niet te slap of te krap zijn, door te veel of te weinig  woorden op een regel. Elk boek dat ik oplever is grafisch verantwoord en past bij het genre en lezerspubliek.

E-boeken vervaardigen

Digitaal lezen wordt steeds meer opgemerkt en is een must naast een papieren versie van een boek. Ik maak e-boeken in het epub-formaat, eventueel met behoud van stijl en opmaak. Indien gewenst is een .mobi ook mogelijk.

Voor zetwerk met illustraties, lijstjes en andere afwijkende elementen heb ik een goede oplossing.  Voor aanlevering worden bestanden onderworpen aan de e-pub preflight standaard.

Epub-2

E-pubs maak ik in epub-2. Deze e-pubs zijn geschikt voor bijna alle readers en kunnen snel gerealiseerd worden. Er kunnen ook illustraties geplaatst worden. Deze worden op een aparte pagina geplaatst. 

Als ik ook het zetwerk voor het papieren exemplaar heb gedaan, kan ik gemakkelijk vanuit mijn opmaakbestand een e-boek vervaardigen. Is dit niet het geval dan kun je de gecorrigeerde kopij aanleveren in een Word-document.

Correcties in kopij

Kleine correcties in de opgemaakte kopij zijn mogelijk, maar hier zitten kosten aan verbonden. Het bespaart jou geld als de (e-)kopij al persklaar is.

Tarieven

Opmaak roman

200 vanaf
  • 50.000 woorden*

Opmaak kinderboek

325
  • 50.000 woorden*
  • Afhankelijk van het plaatsen van illustraties
  • Exclusief e-pub

E-pub 2

275 vanaf
  • Afhankelijk van het aantal hoofdstukken en woorden
  • illustraties*

Mag ik jouw verhaal opmaken?

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, neem vrijblijvend contact op. Dan bespreken wij de wensen en eisen van jouw ontwerp.

Neem contact met mij op

Aanvraag

Superleuk dat je interesse hebt in een van mijn diensten. Voordat ik voor jou aan de slag ga, is het handig dat ik wat informatie over de opdracht heb, zodat ik weet in welk stadium je zit.

Hieronder enkele voorbeeldvragen (niet per se voor jou van toepassing). Deze vragen kun je eventueel meenemen in jouw bericht.

  • Heb je zelf al ideeën? (Kleuren website, huisstijl, drukwerk, cover)
  • Met welke techniek wil je graag dat de illustraties worden gemaakt?
  • Weet je al het formaat voor jouw boek?
  • Hoeveel woorden telt jouw manuscript en/of wat is het genre?

Deze website maakt gebruik van koekjes om jou ervan te verzekeren dat je een goede ervaring beleeft op mijn website.