Natasja

St

storm-beeldmerk2

rm

1500 woorden per dag

januari 15, 2020

Elke aspirant schrijver heeft vast weleens het internet afgestruind  op zoek naar ervaringen van bekende schrijvers om het een en ander over hun werkwijze te weten te komen. Hoe lang doen zij over het schrijven van een boek? Hoeveel woorden schrijven zij per dag? Hoe voorkomen zij een writer’s block? Je kan het allemaal te weten komen, en in de meeste gevallen ook nog over jouw favoriete auteur.

In het verleden heb ik mijzelf er ook weleens op betrapt dat ik op zoek ging naar antwoorden op deze vragen. Natuurlijk is het leuk om te weten dat Stephen King en Nicolas Sparks gemiddeld 2000 woorden per dag schrijven. En Holly Black – de auteur van The Spiderwick Chronicles, een geweldig young adultboek overigens – schrijft slechts 1000 woorden per dag. Maar in feite gaat het er niet om hoeveel woorden je per dag schrijft. Het gaat erom dat je schrijft en dat je ervoor zorgt dat je uiteindelijk aan dat laatste hoofdstuk begint en die afsluit met de allerlaatste punt voor jouw verhaal.

Doelen stellen

Het is wel fijn om een indicatie te hebben van het aantal woorden dat je per dag kan schrijven. Als je eenmaal weet hoeveel woorden je per dag schrijft, kun je een doel stellen. En naar een doel streven geeft je motivatie om daadwerkelijk iedere dag achter je computer of laptop te zitten om je dagdoel en vervolgens je weekdoel te bereiken. Uiteindelijk kun je meer dan tevreden zijn als je ook nog eens je maanddoel haalt.

Mijn doel is om iedere dag minstens 1500 woorden te schrijven. Alles wat daarboven komt is mooi meegenomen. Als ik dat vanaf morgen een maand lang volhoud, heb ik zo’n 50.000 woorden geschreven. Aangezien ik niet weet hoe lang mijn verhaal wordt, kan ik niet zeggen of ik op de dertigste dag die laatste punt mag zetten. Maar ik zal jullie – lieve lezers – op de hoogte houden. Voor mij is dit in ieder geval een mooi en haalbaar doel.

Hoeveel woorden schrijf jij per dag en houd jij je altijd aan je dag-, week-, of maanddoel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Natasja Storm

Auteur, redacteur & allround DTP-er en website developer

Ik schrijf, ik design, ik creëer en ontwikkel. Als veelzijdige creatieveling heb ik mijzelf veel aangeleerd dankzij mijn autodidactische kwaliteiten en fantasierijke geest. Ik werk zorgvuldig en lever kwaliteit.

Volg mij

Deze website maakt gebruik van koekjes om jou ervan te verzekeren dat je een goede ervaring beleeft op mijn website.