Natasja

St

storm-beeldmerk2

rm

Twelve days of writing

januari 14, 2020

twelve days of writing - blog natasja storm

De afgelopen maanden heb ik veel vrije tijd gehad, waardoor ik mij bezig kon houden met dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen. Een van deze dingen is schrijven. In december heb ik mij daarom gefocust op het schrijven van mijn tweede roman. Ik ben een heel eind gekomen. Ondanks dat ik niet elke dag in december heb geschreven, kon ik aan het eind van de maand toch 20.000 woorden bij mijn roman optellen.

Twelve days of writing

Geen twelve days of Christmas, maar… In december heb ik twaalf schrijfdagen gehad, waarbij ik in de ochtend en middag schreef. Soms ook in de avond. Wanneer ik schrijf kan ik mij altijd goed concentreren op de scènes die geschreven moeten worden. Op een gegeven moment kom ik in mijn schrijfflow en verschijnen de woorden razendsnel op mijn beeldscherm. Als ik meer dan 1500 woorden per dag schrijf, ben ik meer dan tevreden. En extra trots ben ik op de dagen dat ik meer dan 3000 of 4000 woorden schrijf. Afgelopen maand is dit twee keer voorgekomen.

Schrijven zonder plotlijn

Voor het verhaal dat ik momenteel aan het schrijven ben, heb ik geen plotlijn geschreven. Alles zit in mijn hoofd en ik wil een zo natuurlijk mogelijk verloop voor dit verhaal hebben. Daarnaast vind ik dat je zo snel mogelijk een afgerond verhaal moet hebben. Veel beginnende schrijvers stranden bij de eerste hoofdstukken en blijven deze perfectioneren, waardoor ze nooit het eind van hun verhaal bereiken en die misschien wel geweldige ontknoping schrijven. Het is juist belangrijk dat je doorschrijft. Als je eenmaal een begin, midden en eind hebt, gaat alles een stuk makkelijker en ben je juist gemotiveerd om je verhaal te herschrijven. Je hebt immers alle tijd om personages meer diepgang te geven, dialogen aan te scherpen en plotlijnen kloppend te maken. De druk om ‘iets’ af te schrijven is er niet meer. Het enige wat je nog moet doen is zorgen dat je de komende herschrijfrondes je verhaal nog beter, spannender, grappiger, en leuker maakt.

Hoe nu verder?

Het is alweer een maand geleden dat ik heb geschreven. Met de feestdagen en een aantal verjaardagen tussendoor (waaronder die van mijzelf), is het er niet meer van gekomen. Ik ga binnenkort weer beginnen! Ik hoop binnen twee maanden een afgerond verhaal te hebben. Mijn redacteur is tegelijkertijd bezig met de redactie. Hij laat tussendoor weten wat hij ervan vindt, en dat motiveert mij om lekker door te schrijven. En zodra ik het eind heb geschreven, kan ik direct beginnen met herschrijven en mijn verhaal aanscherpen en verbeteren. Beter kan haast niet!

Fingers crossed dat ik binnen twee maanden die laatste punt zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Natasja Storm

Auteur, redacteur & allround DTP-er en website developer

Ik schrijf, ik design, ik creëer en ontwikkel. Als veelzijdige creatieveling heb ik mijzelf veel aangeleerd dankzij mijn autodidactische kwaliteiten en fantasierijke geest. Ik werk zorgvuldig en lever kwaliteit.

Volg mij

Deze website maakt gebruik van koekjes om jou ervan te verzekeren dat je een goede ervaring beleeft op mijn website.